Όταν μιλάνε οι αριθμοί

Τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία δεν είναι διαφήμιση για κατασκευή e-shop.

Όσες επιχειρήσεις όμως δεν διαθέτουν ακόμη ηλεκτρονικό κατάστημα, ας διαβάσουν παρακάτω και ας το σκεφτούν σοβαρά..

Ξεπέρασε τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 ο τζίρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει αύξηση 12,7 % από το τζίρο του 2019, ένα ποσοστό που αποτυπώνει τη σταθερή αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρονικά καταστήματα κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από γεγονότα όπως η πανδημία.

Στην Ευρώπη άλλωστε δεν επιβλήθηκαν τέτοια εξοντωτικά lockdown στο λιανεμπόριο, όπως αυτά στην ΕλλάδαΗ αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο την τελευταία πενταετία είναι πάνω από 10% ετησίως.


Online ψωνίζει το 55% του πληθυσμού της Νότιας Ευρώπης, όπου ανήκει και η χώρα μας.

Ο κύκλος δε εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C στη Νότια Ευρώπη, σημείωσε αύξηση 22,49% το 2020 ενώ το μερίδιο του συνολικού κύκλου εργασιών που κατέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ίδια περιοχή ξεπερνά το 15% ποσοστό τεράστιο αν αναλογιστούμε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ακόμη ηλεκτρονικό κατάστημα.


Με μετρήσεις τριμήνου, η συχνότητα με την οποία οι χρήστες αγοράζουν ηλεκτρονικά στην Ευρώπη είναι 1 έως 2 φορές για το 32% των χρηστών, 3 έως 5 φορές για το 34% των χρηστών και 6 έως 10 φορές για το 17% των χρηστών, ενώ οι υπόλοιποι κάνουν πάνω από 10 φορές το τρίμηνο ηλεκτρονικά τις αγορές τους.


Για την χώρα μας συγκεκριμένα, το 80% των χρηστών προτιμάει ελληνικά site, οι μισοί πληρώνουν με αντικαταβολή ενώ ο τζίρος από 3,7 δις το 2018 ξεπέρασε τα 6,5 δις το 2020 ποσοστό πάνω από 3% του ΑΕΠ.


Τέλος τα ηλεκτρονικά καταστήματα που λειτουργούν στη χώρα μας σήμερα, ξεπερνούν σε αριθμό τα 7000 καταστήματα.


(Τα στοιχεία προέρχονται από Statista.com, Vaimo.com και Ecommerce News Europe)

Για όσους πάρουν στα σοβαρά τους παραπάνω αριθμούς και θέλουν περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο της 3Dexpo +30 2310 050 051.

Ι.Ρ.

33 προβολές